Vánoční soutěž v bowlingu 2016

22.12.2017 07:53

Turnaj ovládli „Strážci nemocnice“

V předvánoční atmosféře se 13. prosince 2016 uskutečnil již druhý ročník Vánoční soutěže v bowlingu. Hráči sedmi týmů složených ze studentů a jednoho týmu složeného ze členů pořádajícího spolku Medicus Pilsensis se stejně jako vloni sešli v Bowling Lucerna. Nechyběly ani santovské čepice, vánoční svetry nebo čelenky se sobími parohy.

Soutěžící se do hry pustili s nadšením, kuželky lítaly na všechny strany. Avšak nejvíce kuželek padlo díky přesně mířeným hodům bowlingovou koulí na dráze týmu „Strážci nemocnice“, kterému se sesypalo krásných 448 bodů. Mohli si tak užít pár minut s putovním pohárem, který bude společně s jejich fotkou vystaven na děkanátu. Jen o deset bodů méně, tedy 438 bodů, získal tým „Čaj s citrónem“ a třetí místo se 428 body obsadil „Hvězdný tým ze Skrétovky“. Dále se soutěžilo ve dvou minihrách. Pro každou z nich byl z jednotlivých týmů vyslán nejodvážnější a nejlepší „vrhač“. První minihra byla snadná – po odstartování se všichni vrhači pokusili trefit co nejvíce kuželek jedním hodem. U druhé minihry jsme se pobavili. Cíl byl stejný – opět shodit co nejvíce kuželek, ale teď se
házelo pozadu. Vrhači si s těmito nelehkými úkoly poradili famózně a dva výherci (každý z jedné minihry) byli odměněni zlatavým mokem. Na závěr bychom chtěli poděkovat všem zúčastněným a pogratulovat vítězům. Doufáme, že se příští rok zase sejdeme v tak dobré náladě a hojném počtu!

Medicus Pilsensis, z. s.